Runner's World går ihop med researrangör – Frelin och Frenkel går in i styrelsen

Förlagen bakom tidskrifterna Runner’s World, Bicycling och Women’s Health går ihop med researrangören Springtime Travel och bildar tränings- och hälsokoncernen Springtime Group.

Den nya koncernen har till sin styrelse rekryterat medieproffsen Johanna Frelin och Henrik Frenkel samt affärsmannen Hans von Uthmann.

Springtime Group blir därmed Sveriges ledande och bredaste aktör inom träning och hälsa.

– Allt fler vill leva ett aktivt och hälsosamt liv. Springtime Group kommer via event, resor och upplevelser som Arena Run, Women’s Health Halvmarathon och New York Marathon att möta den efterfrågan, säger Patrik Yderberg, vd för Springtime Group.

Sammanslagningen ger möjligheter till större och mer integrerade samarbeten med externa partners. Dessutom kan existerande samarbeten med aktörer som ICA, Ving, Vasaloppet och Midnattsloppet vidareutvecklas.

– Content marketing kommer att vara ett växande och viktigt affärsben i ett samhälle där träning och hälsa är en självklar del av folks dagliga agenda, säger Patrik Yderberg.

Till styrelsen för Springtime Group har bland andra Henrik Frenkel, Hans von Uthmann och Johanna Frelin rekryterats.

  • Henrik Frenkel grundade tidningen Chef och har mer än 30 års erfarenhet av affärsjournalistik, på bland annat Aktuellt och Veckans affärer.
  • Johanna Frelin har en bakgrund som chef på Sveriges Television, och var senast vd på Hyper Island. Johanna är i dag vd på arkitektbyrån Tengbom.
  • Hans von Uthmann är styrelseproffs och medlem i Sveriges Olympiska Kommittés styrelse. Hans har bland annat varit vice vd på Vattenfall. Han blir styrelsens ordförande.

Visionen är att Springtime Group och dess verksamheter ska vara det självklara valet för såväl privatpersoner som företag och organisationer i sitt val av tränings- och hälsopartner. Med sin stora kompetens och trovärdighet ska Springtime Group skapa positiva och engagerande upplevelser och därigenom vägleda människor till en aktiv och hälsosam livsstil.


Våra andra nyheter

Träna med längdlandslaget – i Portugal

Folkkära längdskidåkaren Anders Södergren huvudcoach under skidveckan i Monte Gordo.

Nu öppnar anmälan till Arena Run 2017

Nordens största obstacle run inomhus kommer tillbaka till Friends Arena 18 februari.