Ny funktion med Björn Borg

Utmaning

Att Björn Borg gör underkläder är ingen hemlighet. Att företaget nu satsar på att lansera underkläder och andra kläder för träning är däremot en nyhet som företaget ville ha vår hjälp att sprida.

Lösning

Det bästa sättet att upptäcka något nytt är att prova det själv. Utifrån den devisen och temat ”Are you a cotton runner or a frontrunner?!” skapade vi en unik kampanj. Genom aktivering i print, digitala kanaler och sociala medier bjöd vi in våra prenumeranter till vår specialutformade monter på Göteborgsvarvets mässa för att få ett par ”performance underwear” från Björn Borg. Den enda motprestationen var att medverka i en enkät om hur det var att springa och träna i underkläderna.

Resultat

Totalt delade vi ut över 1 500 par underkläder till våra läsare på Göteborgsvarvets mässa. Det stora flertalet kände inte sen tidigare till att Björn Borg hade modeller utvecklade för träning. Gensvaret var så bra att vi körde en repris av kampanjen på Stockholm Marathons mässa ett par veckor senare. Den efterföljande enkäten visade dessutom att över 80 procent gav Björn Borgs underkläder högsta möjliga betyg efter att själv ha testat dem.